lauantai 11. kesäkuuta 2011

Suunnitelmien muutos, paluu Rodokselle!

Hihhei, juuri kun luulin, etta jatkosuunnitelmat on lyoty lukkoon niin eikos ne taas muuttuneet.

Kalymnos
Alustavan suunnitelman mukaisesti paadyin Kosilta perjantaina ihmettelemaan pesusienten sukeltajien saaren, Kalymnoksen, paakaupunkia muutamaksi tunniksi. Mielettoman kaunis kaupunki, pastellisavyisia pienia taloja, jotka nousevat rinteeseen ja kiertavat amfiteatterimaisesti merenlahden ympari. Ainoa suuri vika paikassa on liikenne, kadut ovat kapeita, liikennetta liikaa katujen leveyteen nahden ja siella ei muuten tunneta jalkakaytavia!!

Matka Kalymnokselle pienella kantosiipialuksella oli kylla aivan hirvea. En ollut muistanut ottaa matkapahoinvointilaakitysta ja paatti heittelehti kuin vaahteranlehti syysrannassa. Ei auttanut kun istua tiukasti nojaten tuoliin, pitaa silmat kiinni ja olla onnellellinen siita tosiasiasta, etta seka aamiainen etta edellisen illan illallinen olivat jaaneet valista. Harmillista kylla Kalymnokselta jatkoin matkaa samaisella paatilla kohti Symin saarta... Talla kertaa sentaan pahoinvointitabletti oli otettuna.


Symille saavuin iltapaivalla, ja ehdottomasti yksi kauneimpia paikkoja, joissa olen kaynyt, todellakin kuin purjehtisi postikorttimaisemaan :) Paakaupunki on hurjan pieni, ja paljon samantyyppinen kuin Kalymnoksen paakaupunki: talot pienia, rinteessa ja pastellisavyisia. Liikennetta ei kuitenkaan ollut lainkaan niin paljon kuin Kalymnoksella vaan tunnelma oli kaikkiaan seesteinen ja rauhaisa :)

Bongasin majoituksen yhdeksi yoksi heti satamasta ja kertoessani aikovani jatkaa aamusta lautalla takaisin Kosille hotellinseta totesi, ettei se ole mahdollista, silla Symilta ei mene Kosille lainkaan lauttoja lauantaisin... O ou! Kavi siis ilmi, etta minulle oli myyty lippu Symi-Kos vaaralle paivalle! Joku tosi jarjenjattilainen kyseessa, myy paluulipun Symi-Kos sunnuntaille ja lipun Kos-Bodrum lauantaille... Argh! Noh, ei kun Blue Star Ferriesin toimistoon luomaan uusia suunnitelmia! Sain rahat takaisin kayttamatta jaavista lipuista uhattuani palata Kosille kuristamaan ne minulle myyneen virkailijan eli kaikki silta osin ok. Otin sitten lauantai aamulle menolipun Rodokselle, jossa nyt olen. Viivyn taalla yhden yon ja suuntaan aamusta Turkin puolelle Marmarikseen eli Bodrum saa jaada kokonaan valista.

Rodokselle oli itseasiassa ihan kiva palata vuosien jalkeen :) Kreikan puolen edullisin majoitus (12 e) tuli otettua, joskin on se myos ilmiselvasti aivan karsea :D Sijainti on tosi hyva vanhan kaupungin ytimessa (olettaen etta viela loydan yoksi sinne takaisin...), mutta muuten paikka on kamala. Hotelliseta ja -tati tupakoivat (ja sen kylla huomaa...) ja seta yritti kaikin keinoin saada minua ottamaan kalliimpaa huonetta esittelemalla kuolleita torakoita. Sedan tajuntaan ei meinannut millaan upota, etta biologi ei vaan pelkaa torakoita. Sen jalkeen seta yritti kovasti pitaa ikuisuuden kestavaa liirunlaarum -luentoa kaupungista (taalla kannattaa kayda kaupassa, taalla on sita ja tata ja tota jne.) ja 3 kiinalaista kuuntelivatkin kiltisti ja kaytin tilaisuutta hyvakseni paeten paikalta.

Taalla on tullut nautittua auringosta tuulisella rannalla ja kierreltya ympari kaupunkia. Omituisin hetki oli kun joku huusi selvalla suomen kielella "hei Johanna"... Mies selvasti muisti minut jostakin (vuodelta 2007!), mutta itsellani ei ole harmainta aavistusta kuka tyyppi oli. Suomeksi han osasi todeta myos "perkele" ja sita ei kylla varmasti ole minulta oppinut. Vaihdeltiin siina kuulumiset (tosi omituista muuten kysella kuulumisia kun ei ole mitaan hajua todellisuudessa kuka tyyppi mahtaa olla...), jonka jalkeen katsoin parhaaksi jatkaa matkaa. Ilta menee kivasti vanhassa kaupungissa hengatessa, ei todellakaan kiehdo menna hotellille yhtaan aiemmin kun on pakko... tai no pitaa varmaan kohta kayda kaantymassa, en lahtiessani muistanut kysya olisinko tarvinut vaikkapa avaimen.

Huomenna siis suuntana Marmaris ja sielta busseista riippuen joko Antalyaan tai suoraan Alanyaan. On jo nyt ikava Kreikkaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti