lauantai 4. kesäkuuta 2011

Paros & Antiparos

Paros - viehattava makinen saari. Mita enemman vietan aikaa Kreikan saaristossa, sita enemman tahan maahan rakastun.

Paroksen satamakaupunki Parikia on pienehko ja sieva, laivaliikenteen solmukohta. Ihmisia on melko vahan viela ennen varsinaisen sesongin alkua ja pienilla rannoilla ja kapeilla kujilla on mukavasti tilaa kayskennella vailla paamaaraa :) Nenanpaan lisaksi ainakin ylaselka on jo saatu punaiseksi!

Majapaikan bongasin heti satamaan tullessani, rinkan kanssa ei tehnyt mieli lahtea vaeltelemaan ympariinsa kun sopiva tarjous osui kohdalle. Majapaikaksi valikoitui Jimmy's ja Manolis apartments aivan rannan tuntumasta ja lyhyen kavelymatkan paassa satamasta :) Jimmy myos kaski antamaan mulle parhaimman huoneen ja todellakin olen tyytyvainen :) Parveke kohti kissojen ja kukkien kansoittamaa puutarhaa ja ylakerrassa kattoterassi, josta on mainiot nakoalat.

Opiskelijabudjetilla reissatessa paa-asiassa tulee ostettua kaupasta safkaa (= omppuja), mutta Kreikassa tasta on ihan pakko vahan lipsua... Kreikkalainen salaatti (ilman oliiveja), kasvismoussaka, hedelmasalaatti jugurtilla ja hunajalla... Nyt kun eksaa ei tule kuitenkaan hetkeen nahtya niin saa syoda jopa tsatsikia! :) Yritan viimeistaan Turkin puolella paasta takaisin ruotuun!

Tanaan tein muutaman tunnin mittaisen paivareissun pienelle naapurisaarelle, Antiparokselle, jossa ihmiset ovat tarkkoja ja ylpeita alkuperastaan tehden selvan eron Parokseen. Antiparos on pikkuruinen ja sieva, vahan kuin huomattavasti pienempi ja rauhallisempi painos Paroksesta. Turkoosina kimmeltavassa vedessa polski joukko hanhia ja pienet veneet taplittivat maisemaa. Taydellinen kesa <3!

Antiparoksella on kuuluisa syva luola, jossa on stalagmiitteja ja stalagtiitteja (alkaa kysyko naista sen enempaa, olen kulttuurimaantieteilija!). Luolalle on bussikyyti mikali matkustajia on vahintaan kuusi. Noh, tanaan ei ollut ja pettymyksekseni luola oli jaada nakematta. Sitten kuitenkin paikallinen mies ilmestyi juttelemaan ja tarjoutui nayttamaan minulle saarta! Ei muuta kun mopon kyytiin ja menoksi siis! Mahtavat maisemat tuli nahtya, eika edes pelottanut kun ihan vahan! Luola oli valtava, 400 porrasta alas ja valtaisia tippukivia. Paikallisen oppaani johdolla myos paasin luolaan sisalle ilmaiseksi :) Luolan lisaksi kiertelimme katselemassa maisemia, pienia rantapoukamia, vehreita makia ja taloa, joka kuulemma (oppaani mukaan) kuuluu Tom Hanksille. Loistoreissu ei voi muuta sanoa, ja kiitokset viela oppaalle, jonka nimea unohdin kysya ja joka tosin unohti minut melkein heti kun ilmoitin jatkavani samantien matkaa takaisin Parokselle :P

Viimeinen ilta Paroksella... auringonlaskua tuli ihailtua satamassa, jospa huomenna jaksaisi nousta ajoissa myos auringonnousun nahdakseni ennen kuin suuntaan kohti seuraavaa saarta, Naxosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti