tiistai 7. kesäkuuta 2011

Naxos: Halki ja Filoti.

Eilen tuli tehokkaana aamusta suunnattua bussilla kohti Traegean vuoristoaluetta ja Halkin seka Filotin pikkukylia. Maisemat bussista olivat upeat, ihan oiukeasti hetken harkitsin jo monkijan vuokraamista (nehan kai kaikki on automaattivaihteisia?!), kunnes sitten muistin, etta ajokortti on kotona. Poh.

Jain pois bussista Halkin kylassa, joka oli pikkuruinen ja erittain sieva. Ihmiset olivat aarettoman ystavallisia ja lampimia, koko kyla toivotti tervetulleeksi :) Arkkitehtuuri kylassa on hyvin kaunista ja kukkaloisto upea. Halusin matkallani tukea paikallista yrittajyytta ja niinpa suuntasin kampaajalle ottamaan paan tayteen raitoja ja hiusten leikkauksen. Olen tulokseen varsin tyytyvainen vaikkakin kampaajalla ja minulla oli selvasti eri nakemys siita milta mina yritan tavallisesti nayttaa ja han muotoilikin hiukseni kiharapilveksi, kun itse olen vuosikausia tapellut suorien hiuksien puolesta... Tama on kuitenkin oikeastaan aika kateva malli luonnonkiharassa tukassa, markiin hiuksiin muotovaahtoa ja kuivataan kuivaajalla paa-alaspain, vahan lakkaa paalle ja se on siina.



uusi tukka
Poikkesin myos lounaalla paikallisessa ravintolassa, jossa yritin tilata kreikkalaisen salaatin ja cokiksen, mutta kokki kierratti minut ensin keittiossa ihmettelemassa jokaista tarjolla olevaa ruokalajia ja totesi sen jalkeen tiukasti, etten mina mitaan cokista ja kreikkalaista salaattia halua, vaan jotain mitahanlie hapokasta vetta ja hellenistista salaattia... No niita sitten ja hyvaa oli sekin :) Hellenistinen salaatti ei kreikkalaisesta salaatista muuten oikeastaan poikennutkaan kuin erilaisen juuston osalta.

Halkista tein kavelyreissun laheiseen Filotin kylaan, joka oli selvasti isompi kuin Halki, eika ehka yhta sympaattinen. Vuorille oli rakennettu kirkkoja, joten tottakai sinne oli kivuttava :P + 38 astetta ja puolessa valissa vuorta tuli kylla pohdittua oliko tassa mitaan jarkea, kun lisakseni ainoat elolliset olennot paikalla tuntuivat olevan kaksi aasia, jotka kiinnostuneina seurasivat matkantekoani. Ylhaalta nakymat olivat kuitenkin palkitsevat :)


Ilta kului Naxoksen kaupungissa pyoriessa ja auringonlaskua ihaillessa. Kreikassa ihmiset ovat erittain ystavallisia ja tervehtivat toisiaan. Mika parasta tervehdyksen jalkeen matkaa saa halutessaan jatkaa aivan vapaasti, toisin kuin Turkissa, missa ei useimmiten kannata tervehtia takaisin oikein ketaan. Taalla myos miehet ovat selvasti suorempia, ote eilisiltaisesta keskustelusta: "Hi, I'm from India. No money, no honey. Do you take me to Finland with you?" :D No, kiitos tarjouksesta, mutta ei kiitos!

Kohta lahtee lautta kohti Iosta. Suunnitelmat on jalostuneet koko ajan sita mukaa kun matkanteko on edennyt. Oia-Fira patikointireissu Santorinilla houkuttaa nyt niin suuresti, etta taidanpa tehda Ioksella vain muutaman tunnin mittaisen pikapyrahdyksen ja jatkaa sitten suoraan matkaa Santorinille, jotta ehdin siella viettaa yhden yon, katsella Oian auringonlaskun ja aamuvarhaisella huomenna sitten vaeltamaan! Santorinilta matka jatkuu todennakoisesti kohti Kosia myohaan keskiviikkoiltana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti