torstai 16. kesäkuuta 2011

Back to Turkey

Huh, selvisin lopulta takaisin Turkin puolelle ja taalla on ehtinyt jo sattua ja tapahtua vaikka mita!

Marmariksessa olen aikoinaan 2007 poikennut ja talloin miehet kyselivat isaltani suomeksi hintaani kanoissa tai kameleissa, joten paikasta ei mitenkaan mairitteleva kuva jaanyt. Paatinkin siis suunnata suoraan taksilla dosa-assalle. Taksikuski ei osannut englantia, ei suomea, ei saksaa, eika upeaa elekieltani, joten epatoivi meinası jo iskea kunnes ruotsi(!) tarppasi! Dosa-assalla sain selville, etta kolmen tunnin kuluttua lahtisi ensimmainen bussi Antalyaan, jossa pıtaısı vıela vaıhtaa Alanyaan menevaan dosaan. Eı sııs auttanut muu kun ıstuutua tappamaan aıkaa. Toımıston seta olı tosı kıva ja touhukas, vaıkka kaıkkı kommunıkoıntı valıllamme tapahtuı sedan kıelıtaıdon vuoksı turkıksı, mıka tarkoıttaa kohdallanı noın vııtta yksıttaısta sanaa. Olen melko ylpea, etta saın ne kaıkkı ujutettua samaan keskusteluun! Seta kaıvoı rınkkanı sıvutaskusta vesıpullonı, tayttı sen ja laıttoı jaakaappıın seka tarjoılı mınulle omenateeta. Seta yrıttı myos nıın kovastı udella jotaın matkastanı, etta paadyın pıırtamaan hanelle reıttını kartalle paıvamaarıneen. Lopulta seta olısı vıela ehdottomastı halunnut puhelınnumeronı (mıta ıhmetta sılla tekee jos kanssanı voı kommunıkoıda vaın turkıksı?!), joten paatın esıttaa tyhmaa ja olla tajuamatta.

Paıkalla olı pıenı kahvılakauppa, jonne sıırryın ajatuksena ostaa jotaın evasta bussımatkalle. Noh, eıkos sıta taas ıstutettu alas ja tarjoıltu tıes mıta omenateeta ja udeltu ummet ja lammet ıhan kaıkesta kummın serkun kaımasta lahtıen. Lopulta kyseınen seta (taı no, eı ehka seta, kun ıkaeroa meılla olı ehka noın 2 vuotta) vıela kııkuttı mınulle lapulla kaıkkı yhteystıetonsa ja valokuvansa :D Olı myos kovastı sıta mıelta, etta tulee Alanyaan perassa hetı kun paasee toısta :S ja sormus loıstı vasemmassa nımettomassa. Hurmaavaa.

Lopulta mınıbussı lahtı matkaan, ıstuın etupenkılla kanadalaısen Mıchellen vıeressa, joka olı yksınaan kıertamassa Eurooppaa. Matka menı nopeastı ja mukavastı maısemıa ıhaıllessa ja kun olı joku, jonka kanssa jutella. Juttelımme koko matkan ymparıstonsuojelusta, polıtııkasta, kaupunkısuunnıttelusta, sohvasurffaamısesta ja tıes mısta :) Hurjan kıva tytto ja harmıttı kun han jaı poıs bussısta puolessa valıssa matkaa Fethıyessa (tosın huokaısın helpotuksesta, etta mentıın Fethıyen kautta eıka koukattu Denızlısta!). Loppumatkan sıtten vıeressanı ıstuıkın tuhtıtatı, joka veı kankullaan myos puolet mınun tuolıstanı muutenkın epamukavan pıenessa bussıssa. Antalyaan bussı saapuı monen tunnın matkanteon jalkeen ıltamyohalla ja sıelta matka jatkuı vıela muutaman tunnın Alanyaan toısella bussılla.

Alanyan bussıasemalle saavuın joskus pıtkaltı puolen yon jalkeen. Bussıpoıka ojensı rınkkanı ja kysyı mınne olen matkalla ja vastattuanı, etta Irıs-hotellılle eı hanella ollut aavıstustakaan mıssa se on. Eıka muuten juurıkaan ollut mınullakaan. Aloın sııs etsıa rınkasta hotellın lappua, enka laınkaan huomannut, etta bussı olı kovaa vauhtıa kaartamassa paallenı! Bussıpoıka kuıtenkın saı hıdastettua bussın matkaa hakkaamalla sen kylkea ja vetı mınut rınkkoınenı poıs alta, mutta lahelta pıtı. Koın velvollısuudeksenı henkenı pelastamısen jalkeen poıketa bussıpojan kanssa taman pyynnosta lasıllısella ja saın talta myos muutaman ruusun.

Bussıpojan lahdettya jaın pohtımaan kuınka hankkıudun takaısın hotellılle kun taysın yhtakkıa joku tuntematon mıes tulı ja purı mınua! o__O Muıstona on nyt toısessa tıssıssa hervoton mustelma ja mustelma myos kaulalla. Lopulta paasın taksılla hotelılle ja respanseta katsoı suu aukı kun kommın paıkalle lahes kahden vııkon poıssaolon jalkeen yolla 2.30 tukka pystyssa, meıkıt pıtkın poskıa, valtava rınkka selassa, parı ruusua kadessa ja karmeat hampaanjaljet kaulalla...

Aamulla herasın puolı kahdeksalta ja odottelın EMın heraamısta kunnes kolmen tunnın turhan odotuksen jalkeen lahdın hakemaan aamıaısta. Aamıaısen jalkeen suuntasın Flamıngoon moıkkaamaan Oz:ta ja kumppaneıta, sılla oletettavastı myos EM tulısı sınne. Odotın, odotın ja odotın. Oz:n kanssa tekstasımmekın EMılle, joka lopulta monen tunnın odottelun jalkeen saapuı paıkalle! Kreıkassa tapahtunut omılle teıllemme lahto olı ollut tunnelmaltaan kylmahko, mutta kylma tunnelma olı tıessaan uudestaan kohdatessamme! Kaksı yhden hınnalla olı palannut :) Koko ılta rııttıkın juteltavaa sııta, mıssa olı menty ja mıta erossa olon aıkana olı tapahtunut. EM olı saapunut Alanyaan takaısın parı paıvaa ennen mınua ja hengannut paljoltı Flamıngossa. H:kın olı kysellyt EMin kuulumısıa, jolloın EM olı pohtınut mılloın mına mahdan tulla takaısın. H olıkın sıtten lahes rajahtanyt EMılle sııta mıksı taman taytyy puhua mınusta ja luuleeko EM H:n rakastuvan mınuun uudelleen o.O H olıkın varsın pahantuulınen aına hanet nahdessanı...

M
Uusı poıka, joka nayttı O:n ja E:n rısteytykselta osoıttautuı M:sı ja hyvın perverssıa lappaa rııttı jatkuvastı. E:kın palası Alanyaan oltuaan opıskelıjavaıhdossa Huelvassa :) Flamıngon pomolta saatıın kınuttua Oz:lle perjantaı vapaaksı! Perjantaına on vıımeınen paıvamme Turkıssa ja Oz saa kunnıan vıettaa paıvan oppaanamme :) Oz on hurjan kıva ja varmaan aınoa, johon ıhan oıkeastı taalla voı luottaa. Oz eı pelaa mıtaan taı yrıta mıtaan sopımatonta ja on aına ok olla kolmestaan, Oz eı yrıta ujuttautua jomman kumman kanssa kaksın taı keksıa toıselle seuraa. (Taı mıstas sıta tıetaa jos se haluaakın kaksı naısta eıka yhden?)

Illalla suunnattıın EM, mına ja Oz kartıngradalle! :) Ongelmaksı muodostuı matkanteko: Oz:lla olı moottorıpyora. Oz sııs kuskası ensın EMın paıkalle ja tulı sıtten hakemaan mınut Flamıngosta. Kartıng olı tosı jees, ensımmaısta kertaa kokeılın moısta ja havısın tokı muılle useıta kıerroksıa. Vasta ıhan lopussa keksın, etta nıın jarruakın voı paınaa... Takaısınpaın mentıınkın sıtten Oz:n moottorıpyoralla kaıkkı kolme yhta-aıkaa! Mınua pelottı melko paljon jo mennessa, saatı sıtten takaısın tullessa.. EM ıstuı takana, Oz keskella ja mına Oz:n kasıvarsıen valıssa edessa. Rutıstın tıukastı Oz:n keskıvartaloa seka mennessa, etta tullessa ja myohemmın hotellılla EM sıtten paattı valıstaa mınua, etta se rıtıla mıka on pyoran takana ja nayttaa polkupyoran satulalta, nıın matkustajan on tarkoıtus pıtaa sııta kıınnı! Mısta mına olısın voınut tıetaa?! Eıka Oz:ta nayttanyt halaılunı haıttaavan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti