sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Naxos

Vihdoin Naxoksella - jota ehka olen kaikista eniten odottanut :)

Saari ei todellakaan ole tuottanut pettymysta! Saari itsessaan on melko suuri, vehrea ja vuoristoinen. Paakaupunki Naxos (Chora) on pieni, vilkas ja kaunis. Talot levittaytyvat kauniisti sataman ymparille, hieman kuin amfiteatterissa. Kaikkialla on valkoisia taloja ja kukkaloistoa, kerran jos toisenkin on pitanyt kaantya takaisinpain reittia takaisin hotellille etsiskellessa :) mutta mikas taalla on etsiskella, aurinko paistaa, lampotila noin 30 astetta, turkoosi meri...

Ensimmaiset tunnit vierahtivat nopeasti kaupunkiin tutustuessa. Satamassa on ravintoloita toisensa jalkeen ja meno selvasti vilkkaampaa kuin aiemmin vierailemillani saarilla. Sataman liepeilla on myos Apollonin temppeli, jota piti toki kayda katsomassa. Tai se mita temppelista nyt on jaljella, eli paa-asiassa 2 pylvasta :) Loppupaiva menikin sitten St. Georgen rannalla auringosta nauttien. Hurjan kiva ranta, poukamassa voi kahlata todella pitkalle ennen kuin tulee syvaa :)

Huomenna on aikomuksena lahtea bussilla tutustumaan saaren keskiosan vuoristoalueen, Traegean, pieniin kyliin, Halkiin ja Filotiin :) Tiistaina matka jatkuupi sitten bilesaarena tunnetulle Iokselle. Sain myos selville, etta paastakseni viimeiselle saarietapilleni Kosille, on mentava Santorinin kautta. Niin paljon nahtavaa ja niin vahan aikaa... Paivareissu Iokselta Amorgokselle kiinnostaisi, jos sellainen on mahdollista tehda. Santorinilla tulee luultavasti pyorahdettya vain paivaseltaan tai 1 yo (riippuen miten lautat kulkevat), siella kun on tullut jo kaytya. Tosin Oian auringonlasku... Kosilla tuskin tulee pitkaan viivyttya, paivareissu Symille houkuttaisi, mutta voipi olla, ettei niita ole tai ettei jaa aikaa, Turkin puolella kun olisi viela ehdittava Kappadokiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti