tiistai 15. helmikuuta 2011

Nicosia nahty

Toinen kokonainen paiva Kyproksella melkein takanapain.
Eilen kaytiin bussilla paakaupungissa Nikosiassa (7 e edestakaisin). Pyorittiin ristiin rastiin kreikkalaisen puolen vanhaa kaupunkia, silla R unohti passinsa hotellille, joten turkkilaiselle puolelle ei viela eilen  ollut menemista. Nikosia ei ollut mikaan erityisen kaunis kaupunki ja erilaisten moskeijojen ym. nahtavyyksien kiertamiseen yksi paiva oli ihan passeli aika. Kulkukissoja oli kadut vaarallaan ja liikenne oli niin hirveaa kuin Limassolissa potenssiin 10. R:n graduaiheen vuoksi seurattiin aika paljon kreikkalaisen puolen ja turkkilaisen puolen rajaa ja kaytiin salaa ottamassa kuvia kaikesta mita ei olisi saatu kuvata. Tosin sanoen siis tynnyreista, piikkilanka-aidoista, raja-asemista ja sen sellaisesta. Eipas jaaty kiinni ainakaan talla kertaa, saa nahda miten kay sitten kun suuntaamme Pohjois-Kyproksen puolelle Famagustaan kuvaamaan Varoshaa, jonka kuvaaminen on myos kiellettya.

Nikosiassa kaytiin hakemassa ruokaa nalkaiselle kissalle, joka odotti pentuja ja tuli kerjaamaan rapsutuksia. Loydettiin lahelta joku pieni lihakauppa ja sielta oikea asiakaspalvelun kukkanen, joka ei suostunut myymaan lihaa pienemmissa kuin puolen kilon erissa ja pyoritteli silmiaan kun hanen kauppansa parasta lihaa piti pilkkoa kissalle sopiviksi suupaloiksi :D Kasvissyojina meilla ei myoskaan ollut mitaan kasitysta siita mika liha oli kyseessa osoitettiin vain sormella, etta tota me halutaan mika myos heratti paheksuntaa. Katti kuitenkin oli saaliiseensa tyytyvainen :)

En tieda johtuuko saasta vai mista, mutta vasyttaa ihan erilailla kun Suomessa. Eilen kun tultiin Nikosiasta kaaduin suoraan sankyyn, kello oli noin kahdeksan illalla ja tanaan herasin yhdeksalta. Sitten kuitenkin tanaan tuli otettua kolmen tunnin paikkarit o.O

Aamulla Thea tuli hakemaan meita Siriuksen koiratarhalle. Vaikka olen aiemminkin kaynyt tarhoilla, niin talla kertaa tuntui kylla erityisen pahalta. Tarhat, joilla aiemmin olen kaynyt ovat olleet hyvin hoidettuja ja siisteja. Taalla kuitenkin koiria oli noin 160 valtavan suuressa melko pimeassa ja erittain likaisessa hallissa. Haju oli aivan hirvea ja tuntui ihan kuin limakalvot olisivat tulessa ja silmat vuotivat. Halli myos kaikui kunnolla, joten melu oli mahtava. Koiria oli sisalla 25 pienemmassa aitauksessa ja jonkin verran ulkona lisaa. Vanha saksanpaimenkoira, jonka olimme sunnuntaina nahneet ulkotarhassa, oli varastettu sunnuntain ja maanantain valisena yona. Toivottavasti koiran vei edes joku, joka sen haluaa pitaa, silla jonkin verran koiria varastetaan myos esimerkiksi harjoitusvastustajiksi koiratappeluihin :/

Paasaantoisesti koirat olivat tosi ystavallisia ja kohtuullisen hyvakuntoisia, vaikkakin likaisia. Elinolosuhteet olivat kuitenkin hirveat ja sydanta sarki katsoa ja kuunnella. Tarhalla koiria lopetetaan melko harvoin, vain toivottomimmat tapaukset. Omasta mielestani taas elainsuojelullisesti toivottavampaa olisi paatya lopetusvaihtoehtoon helpommin, tosiasiassa kaikki eivat joka tapauksessa kotiudu ja kivuista karsivalle koiralle lopetus on varmastikin armeliaampi vaihtoehto kuin mahdollisesti pitkakin elama tarhalla. Minni, johon ihastuin sunnuntaina, oli paassyt kotihoitoon, mutta tapaamme todennakoisesti lauantaina, Thea ainakin lupasi tuoda Minnin ja R:n Mikin meidan kanssa viettamaan viimeista paivaani taalla :)

Paikkareiden jalkeen lahinna kierreltiin taalla Limassolissa uuden kaupungin puolella. Kaupoilla on viela viimeiset alennusmyynnit meneillaan eli - 50 % ja- 70 % lahtee. Budjetti on kylla tehty sen verran tiukaksi, etta 2 Nikosiasta ostettua paitaa (yht. 17 e) saa jaada ainoiksi vaateostoksiksi.

Huomenna suuntana joko Kyrenia, Famagusta tai Larnaka, ei olla ihan viela paatetty :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti