keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Moskeijoita, flamingoja, mielenosoituksia...

Tanaan satoi aamulla ja tuntui kuin koko Limassol olisi lainehtinut, sukat olivat marat kaksi minuuttia hotellilta lahdon jalkeen. Miksen ma ottanut kumppareita mukaan? Paatimme suunnata bussilla Larnakaan (5e edestakaisin). Larnakassa enaa tihutti ja paivan mittaa sade lakkasi ja aurinkokin pilkisti. Selvasti oli kuitenkin aiempia paivia viileampaa.

Larnaka, (kuten muukaan tahan asti nakemani Kypros), ei ollut erityisen kaunis kaupunki. Kiertelimme hiljaista kaupunkia ja kavimme katsomassa nahtavyyksia kuten Agios Lazaros -kirkkoa, joka on opaslehtisen mukaan rakennettu Kristuksen kuolleista herattaman Pyhan Lasaruksen hautakammion paalle ja Larnakan linnaketta, jota on kaytetty vankilana, mutta jossa nykyisin toimii museo. Lonely Planetin ohjeiden mukaisesti yritimme myos bussilla kuusi hankkiutua laheiselle suolajarvelle katsomaan flamingoja ja suurta moskeijaa. Aikamme turhaan oikeaa bussipysakkia etsittyamme saimme lopulta kuulla, ettei koko kaupungissa edes ole bussia numero kuusi! Ystavallinen taksikuski pysahtyi tiedustelemaan minne matka, joten paatimme ottaa kyydin suolajarvelle.

Suolajarven rannalla kavimme ensin ihailemassa moskeijaa, jonka pihalla asusti kymmenia kissoja, jotka kuitenkin olivat suurimmasta osasta muista Kyproksella kohtaamistamme kateista poiketen kesyja. Suolajarvella levahti satoja flamingoja, aurinko paistoi ja vesi kimmelsi, joten kiersimme kavellen jarven toiselta puolen ympari. Matkalla tosin kohtasimme myos ensin kuolleen flamingon ruumiin ja myohemmin myos taman paan. Kaikkiaan kuitenkin suolajarvi ja moskeija olivat ehdottomasti Larnakan parasta antia :)

Palattuamme takaisin kaupunkiin havaitsimme missanneemme bussin Limassoliin, joten jouduimme parisen tuntia odottelemaan seuraavaa. Paatimme siirtya keskustaan rantakadun pysakille, josta bussi lahtisi ja havaitsimme rantakadun olevan puomein suljettu ja paikalla oli suuri vakijoukko banderollien kanssa ja rynnakkopoliiseja. Istuimme pysakille odottamaan bussia, jonka piti tulla kuudelta ja yha puoli seitsemalta istuimme ja odotimme. Kioskin miehelta kysyimme tietaako han mita on tapahtumassa ja miekkonen vastasi, etta nyt on kaynnistymassa mielenosoitus ulkomaalaisia vastaan. Tajuttuaan mita han oli sanonut, mies kiirehti korjaamaan, etta ei siis toki meita vastaan :D Sadat ihmiset siis marssivat laittomia turvapaikanhakijoita vastustaen kymmenien rynnakkopoliisien seuratessa tilannetta.

Tassa vaiheessa aloimme olla melko huolestuneita takaisin Limassoliin paasysta, viimeinen bussi keskustasta Limassoliin lahtisi seitsemalta ja katu oli edelleen suljettuna. Vanhempi herrasmies tuli sitten keskustelemaan kanssamme ja selvittamaan mista paasisimme oikeaan bussiin. Puhuimme niita naita ja samalla kavi ilmi, etta miekkonen oli aikanaan ollut toissa Viking Linella ja asunut Espoossa. Puhuimme myos seuraavan paivan suunnitelmastamme menna Famagustan (Varosha) alueelle, jolloin mies totesi olevansa itse kotoisin sielta ja lahteneensa turkkilaisten tultua 1974. Han myos totesi, etta hanella on Kyproksen pohjoispuolelle tarvittava liikennevakuutus ja han voisi meidat vieda huomenna kierrokselle Larnaka-Famagusta-Protarias-Ayia Napa-Larnaka! Paikallinen opas, paljon nahtavaa ja matkustusajoissa tuntien saasto, kiinni veti! Saimme myos neuvoteltua enemman kuin kohtuullisen hinnan :) Mies myos auttoi meita loytamaan Limassoliin menevan bussin, joten lopulta paasimme takaisin hotellille.

Vielakin pohdin Minnin kohtaloa nahtyani Siriuksen tarhan kurjat oltavat... Ilman apua en Minnia pystyisi Suomeen ottamaan, silla opiskelijasoluuni ei koiraa saa (saisi?!) ottaa, tyopaivani ovat pitkia ja lahden ehka syksylla vaihtoon. Isa on onneksi yha kierrettavissa pikkusormen ymparille ja Minni tulee kanssani Suomeen!!! Minni siis asustelee todennakoisesti paasaantoisesti vanhempieni luona mahdollisesti taman vuoden loppuun, mutta viimeistaan vaihdosta palattuani muuttaa kokonaan luokseni (kunhan ei kay kuten Wandan kanssa, johon iska ihastui niin, ettei enaa edes sita mulle takaisin antaisi!). Talloin on kuitenkin tehtava jotain ratkaisuja ainakin asunnon suhteen mahdollisesti muutoinkin... Minnin nimi tulee myos muuttumaan, mahdollisesti Mindyksi tai Mintuksi...
Minttu, Mindy, Muksu...?

Silimen Sametti "Tosca" 15.04.1997-13.10.2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti