perjantai 8. kesäkuuta 2012

LomaLomaLoma...!!! Suuntana Aasia :)

Töistä aivan hillittömän kaaoksen siivittämänä ansaitulle kesälomalle suuntana Thaimaa!

Mutsin kanssa siis lähdettiin sunnuntaina Helsingistä matkaan, Finnairilla suora lento Bangkokiin (lentoaika reilut 9 h), josta jatkettiin muutaman tunnin kenttäsäädön jälkeen AirAsialla Thaimaan suosituimmalle lomasaarelle, Phuketille.

Thaimaassa on keväästä syksyyn sadekausi, mikä useimmiten tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa päivää saattaa tulla nopea ja rankka sadekuuro. Lämpötila pysyttelee kuitenkin Phuketin tienoilla noin + 30 asteessa ympäri vuoden. Karibian sadekauden ja Trinidadin rankat tunnin mittaiset päiväsateet sekä Grenadan ja Curacaon viiden minuutin sadepätkät muutamana päivänä kokeneena ei off-seasonina matkaan lähteminen huolettanut lainkaan. Muutenkin turistikohteisiin suunnatessa suosin ensisijaisesti muuta kuin turistisesonkia, ensinnäkin hinnat laskevat selvästi ja toisekseen paikat ovat useimmiten huomattavasti miellyttävämpiä vähemmällä kansoituksella.

Euro on tällä hetkellä melkoisen heikko ja Suomessa yhdellä eurolla sai matkaan lähtiessäni noin 37-38 bahtia (THB). Phuketissa tänään eurolla saa 39,25 THB. Hintataso onneksi on melko alhainen suomalaiseen totuttuna. Kentältä suuntasimme minibussilla (300 THB/naama) hotellillemme Patong Premier Resort:iin, joka sijaitsee Phuketin vilkkaimman rannan, Patong beachin kupeessa. Liikenne on vasemmanpuoleista ja aika kamalaa. Onneksi täällä on yksisuuntaisia katuja, niin on edes joskus toivoa tien yli pääsemisestä.

Hotelli osoittautui varsin mukavaksi. Siisti ja tilava huone (jääkaappi!), ilmainen langaton netti, sievä uima-allasalue ulkona, minikokoinen fitnesscenter ja mukava pieni ravintola. Matkaa rantaan noin 600 metriä ja "keskustan huvituksiin" alle kilometri. Öisin on kuitenkin ihan hiljaista ja rauhallista. Hinnaksi muodostui 22 €/yö yhteensä kahdelta, joten ei mitään valittamista.

Turisteja täällä on varsin vähän, paikallisia näkyy huomattavan paljon enemmän, mutta niinhän se oli tarkoituskin :) Iltaisin tosin ladyboy-katu ties minkä palveluiden tarjoajana vetää sen verran sankat joukot populaa paikalle, että hyvä kun tungoksessa eteenpäin pääsee. Ehkä suurin osa turisteista sitten nukkuukin päivät? Sadekausi on täällä kyllä näkynyt - aurinko on pilkahtanut muutaman minuutin verran ehkä yhteensä kahtena päivänä, eikä toivoakaan siitä, että saisin hankkiuduttua eroon Sloveniassa vahingossa hankkimastani viehättävästä verkkosukkahousurusketuksesta. No, eipä kyllä kulu aurinkorasvaakaan tai tule aurinkoihottumaa! Sadetta on saatu joka päivä ja paljon. Muutamana päivänä ihan kuuroluonteisesti (tosin useita kuuroja) ja parina päivänä on satanut kaatamalla koko päivän, niin että on saanut tulvaa vartoilla. Lämmintä on kuitenkin, eikä laisinkaan tukala olo, kun ilmassa on runsaasti happea. Toisaalta, tässä on myös se hyvä puoli, että 2,5 vuotta tekeillä ollut graduni on nyt loman aikana tähän mennessä edennyt 47 sivua - enkä tiedä onko kyse siitä, että kaikki itsekritiikki on joutanut romukoppaan, mutta ainakin toistaiseksi kuvittelen tekstin olevan myös varsin laadukasta. Kunpa voisikin soittaa töihin, että tulenkin takaisin vasta sitten kun gradu on valmis, kun nyt vaihteeksi tekeminen sujuu...

Päivät ovat tähän mennessä kuluneet altaalla samalla gradua naputellen, thairuokaa syöden (paistettu ananasriisi cashewpähkinöiden ja tomaatin kera oli eri hyvää!) ja Patongin ympäristössä pyörien. Eilen illalla käytiin kokeilemassa thaihierontaa (n. 5 €/h) ja sattui muuten aivan saakelisti! Mutsi tosin oli aivan innoissaan ja aikoo mennä monta kertaa uudestaankin, itse vähän epäilen, että mulle riitti. Sen sijaan manikyyriä tai jotain voisi kokeilla. Hiusten värjäys takaisin kirkkaanpunaiseenkin vähän houkuttaisi, mutta toisaalta olen hyvin kampaajauskollinen ja luottamukseni thaimaalaisten kampaajien ammattitaitoa kohtaan on vielä vähän heikompi kuin suomalaisten ammattitaitoon uskominen.

Kaikki ihmiset on tosi mukavia ja ystävällisiä, mutta puhuvat kyllä englantia niin hassusti ääntäen, että ymmärtäminen on jokseenkin hankalaa. Ravintoloiden sisäänheittäjät ja hieronnantyrkyttäjät vähän rassaavat, turisteja kun on vähän niin tunnutaan olevan kaikkien haluamia.

Tänään käytiin saaren pohjoisemmassa osassa lähellä lentokenttää sijaitsevalla kulkukoiratarhalla, The Soi Dog Foundationissa. Käytiin rapsuttelemassa koiria, joita oli melko paljon, suurimmaksi osaksi keskikokoisia ja ystävällisiä. Se, mikä valitettavasti kiinnitti huomion, oli usean koiran heikkokunto. Silmätulehdusta näytti olevan useilla koirilla, samoin erilaisia iho-oireita. Ainakin yksi linkutti jalkaansa. Koirista oli myös muodostettu useiden koirien laumoja, joissa oli sekaisin ok-näköisiä koiria ja selvästi oireilevia koiria eli tarttuvien tautien leviäminen lienee taattu. Tarhalla oli myös pieniä kenneleitä, joissa oli pentuja tai yksittäisiä koiria. Yhdessä kennelissä oli selvästi hyvin aggressiivisen oloinen koira, joka ilman minkäänlaista provokaatiota riehui suupielet vaahdossa irvistellen. Niin, Thaimaassahan esiintyy tosiaan rabiesta ja tautihan muuten sitten oireiden puhjettuna tasan varmasti tappaa. Rokotus ennen oireiden alkua pelastaa aina, mutta maksaa sellaiset suolaiset 300 euroa. Yksi tarhan koirista oli mielestäni ylitse muiden, muiden seisoessa sateen suojan alta jaksoi tyyppi kulkea koko ajan aidan viertä häntää heilutellen, aitauksessa rapsuttamista ei saanut lopettaa hetkeksikään ja lähtiessämme tyyppi selvästi suunnitteli millä tavoin saisi oven tiirikoitua auki ja pääsisi perään :) Sääli kyllä, tälläkin koiralla oli kohtuullisen laajoja iho-ongelmia.

Huomena on suunnitelmissa tehdä kaupunkikierros ja säiden mukaan katsotaan jatkoa. Tiistaina joka tapauksessa lennetään Bangkokiin, jossa ollaan vielä pari yötä ja hoidetaan reissun kulttuuri- ja shoppailupuoli kotiin ;)

Lisää kuvia:


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti