maanantai 7. marraskuuta 2011

Love at first sight, Grenada!!

St. George's

Maustesaari, paratiisisaari, olen ihan in looov!

Ihmiset Grenadalla on jotain ihan uskomatonta. Kaikki hymyilevat, tervehtivat ja toivottavat tervetulleeksi. Saari on pieni (18 km x 34 km, 100 000 asukasta), joten lahes kaikki tuntevat toisensa tai ainakin tuntevat jonkun, joka tuntee seuraavan. Turisteja on vahan, aurinko paistaa, lampotila on yli 30, vesi on kristallin kirkasta, luonto vehreaa ja puhdallista. Paakaupunki St. George's on pieni ja kuvankaunis pikkuruisine rinteisiin kapuavine rakennuksineen. Kaikkialla on turvallista. Jos ei olisi yliopistotutkintoa, asuntolainaa ja tyopaikkaa niin ehkapa.... ei silla, etteiko noista kaikista toki tarvittaessa eroon paasisi. Taalla ma haluan joskus menna naimisiin! Vapaaehtoisia..?

Majoituimme seitsemaksi yoksi Kalinago beach resort -hotelliin, joka sijaitsee hiljaisessa ja suojaisassa Morne Rouge -lahden poukamassa. Hotellin ovesta kun astuu ulos niin onkin jo rannalla! Kulman takana on myos vilkkaampi ja tunnettu Grand Ansen -ranta, mutta Morne Rouge bayta ei voita mikaan.

Kaikki ihmiset ovat ihastuttavia ja hotellin henkilokunta mukavaa, mutta jossakin vaiheessa miehet alkavat rasittaa. Lahes koko hotellimme miespuolinen henkilokunta oli seitseman yon Grenadan osuuden aikana kaynyt luonani avautumassa tunteistaan, mita seurasi aina hyvin kiusallinen hetki, jolloin ilmeisesti minun oletettiin kertovan omista tunteistani. Niin mista tunteista?! Mika onni muuten, etta iska ei ymmarra englantia.

Iska ei tosiaan osaa englantia, mutta kehitysta on tapahtunut. Iska osaa jo sanoa "bier", "no" ja "yes". Yleensa bier tuleekin ihan oikeassa kohtaa ja johtaa haluttuun lopputulokseen, mutta valitettavasti kylla ja ei sen sijaan utlevat automaattisesti umpimahkaa jokaisen iskalle suunnatun kysymyksen peraan, vaikkei iska edes ymmarra mita on kysytty! Kulje siina sitten perassa ja korjaa. Itsellani on myos tapana puhua unissani lahes joka yo ja reissun alussa iska oli pahoillaan siita, kun tahtomattani heratin hanet joka yo, mutta melko pian iska alkoi olla enemman pahoillaan siita, etta vaihdoin uniset hopinani englanniksi.

Yhtena iltana kaytiin auringonlaskuristeilylla, joka oli oikein kiva. Iskaa aina ketuttaa, kun mun retki tulee kuulemma suhteettoman kalliiksi kun en osaa hyodyntaa hintaan sisaltyvaa alkoholi- ja ruokatarjoilua. Iska sitten paattikin hyodyntaa munkin edesta... Hotelliin palatessa matkassa olikin huomattavan hilpeaa porukkaa, joka tati-ihminen jopa intoutui lahettamaan faijalle lentosuukkoja o.O! (aiti, jos luet tata, niin iska ei kylla lahettanyt takaisin)

Perjantaina kaytiin koko paivan kestaneella saarikierroksella. Ensin ajettiin lansirannikkoa pitkin pohjoiseen ja tultiin itarannikon kautta takaisin etelaan. Matkalla poikettiin mm. Goyaven, Victorian, Sautersin ja Grenvillen kaupungeissa, ihailtiin Concorden vesiputousta, vierailtiin rommi- ja suklaatehtaalla, kummasteltiin Grand Etang -jarvea ja bongailtiin villeja apinoita, jota tulivat varastamaan banaaneja :D Ihan loistava reissu. Saari on tunnettu erityisesti mausteistaan ja aprikoosista, mutta suklaatakin oli saatavana niin 60 %, 71 %, 82 % kuin 100 %.

Muutoin paivat menivat pitkalti auringosta ja meresta nauttien, lopputuloksena olenkin hehkean valkopunaraidallinen. Viikon aikana tuli myos tutustuttua uusiin kivoihin ihmisiin, kuten Yhdysvaltalaiseen, 30-vuotiaaseen musiikinopettajaan Davidiin, jonka kanssa keskustelimme yomyohaan altaassa istuen niin politiikasta kuin maailman taloudestakin kaikkien muiden jo haivyttya jonnekin ja yon ollessa jo pilkkopimea.

Grenada on aivan valloittava, jonain paivana on pakko paasta takaisin. Kaipaan jo nyt hiljaista Morne rouge bayta, varikasta St. Geroges'ia, vehreaa sademetsaa, liskojen valloittamaa hotellin nurmikkoa, mausteiden tuoksua ja tietysti hotellimme baarimiekkoa Harrya ("the king of vodka"), joka koko Grenadassa viettamani ajan tarjoili minulle ilmaisia drinkkeja ;)


 Kuvasatoa olkaa hyvät! :

Näkymä parvekkeelta :)
Hotellin rafla
Concorde waterfall
Morne Rouge bay
Fruits of Grenada
Nutmeg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti