torstai 25. toukokuuta 2017

Tulen kovasti jäljessä nykyisin postauksissa, arki on kiirettä ja kaaosta, mutta joskus helpottaa. Tosin nykyisin kun nökötän pääosin koneella koko päivän töissä niin eipä vapaa-ajalla tee juurikaan mieli masiinaan koskea.

Alkukeväästä (2016 :D ) kävimme isäni ja siskoni kanssa Latvian pääkaupungissa Riiassa. Itselleni reissu Riikaan oli kolmas, A:lle toinen ja isällemme ensimmäinen. Riiasta olenkin perustietoja kertonut jo aiempien reissujen kohdalla, joten hyppään ne tällä kertaa pääosin ohi ja kertoilen vain itse reissusta.

Riiassa ei oikeastaan ole mitään kovin ihmeellistä, mutta pidän silti kaupungista kovasti, se on oikea helmi ja UNESCOn maailmanperintökohde vuodesta 1997 lähtien. Vanha kaupunki on viehättävä (ja maaliskuun koleina päivinä ammotti tyhjyyttään!), hintataso edullinen ja kahvilakulttuuri runsasta (Double Coffee <3).

Edestakaiset suorat lennot varasimme Finnairilta, majoituksena toimi vanhassa kapungissa Rixwell Old Riga Palace, joka oli oikein mainio majapaikka niin sijainniltaan, siisteydeltään kuin palveluiltaan (aamiaisella skumppaa! Jotenkin tykkään tästä kovin siitä huolimatta, että alkoholia en käytä). Bussilla 22 (ja minibussilla 222) pääsi lentokentältä parin sadan metrin päähän hotellista 1,15 € hintaan (kuskilta ostettuna liput 2 €). Reissu kesti kaksi yötä ja hintaa lentoineen tuli noin 150 €/naama (varattiin Ebookersilta).

Iskä @ Double Coffee
Reissulla meillä ei ollut mitään ihmeellisempiä suunnitelmia. Vanhan kaupungin kujien kiertelyä, hyvin syömistä (Double Coffeessa kaksi pitsaa, yksi lasagne, 2 irish coffeeta, 2 isoa olutta, erikoiskaakao ja 2 jälkkäriä, hintaa yhteensä 44 € :P ), ostoksia. Riian vanha kaupunki on mukavan kompakti, kaikkialle pääsee kävellen. Viime reissun jälkeen Latviakin oli siirtynyt käyttämään euroa, joten enää ei tarvitse rahaakaan vaihtaa.

Iltasella oli perinteiseen tapaan käytävä Radisson Blu Latvija hotellin 26. kerroksessa katselemassa näköaloja Skyline-baarissa. Taksi takaisin hotellille kustansi 8 euroa.

Muuten reissulla lähinnä nautittiin vapaa-ajasta ja siitä kuinka kerrankin sai nukkua rauhassa!




1 kommentti: