maanantai 1. lokakuuta 2012

Frankfurt: Herzlich willkommen!

Aikoinaan hyvä ystäväni R pakotti minut muuttamaan Helsinkiin ja tulemaan hänen kanssaan samaan työpaikkaan. Sitten R otti rakastui ja lähti miehensä työn perässä maailmalle jättäen minut tylysti yksin. R:n matka suuntautui Englannin Maidenheadin kautta Saksan Hanauhun. Syksyllä ero R:stä riitti ja minun oli päästävä Saksaan. Liput AirBaltic + AirBerlin pelkillä käsimatkatavaroilla (a´ 6 kg) 154 € ja menoksi!

Vanha EKP
Frankfurtin "vanha"kaupunki
Toki matkaan oli ensin valmistauduttava huolellisesti. Tämä tapahtui siten, että tiedotin matkasta kaikille työtovereilleni ja painostin lähettämään R:lle tuliaisia mukanani. Niinpä R sai esimieheltään pipon, lapaset ja kaulahuivin, minulta muumimukin ja Fazerin Nordic Gourmet suklaata, J:ltä karjalanpiirakoita, T:ltä muumipyyhkeitä ja A:lta Nordic Gourmet suklaata. Aikainen joulu!

Uusi EKP
Sitten matkaan. R oli ihana ja tuli minua vastaan kotikentälleni Frankfurtiin, jotten eksy :) Lämpimän jälleennäkemisen jälkeen suuntasimme tutkimaan Frankfurtia. Frankfurt on iso bisneskaupunki, eikä kovin nätti. Feikki vanhakeskusta on kyllä kaunis :) EKP on suuri ja hieno. Silti rakennetaan uutta, varmaan vielä suurempaa ja hienompaa. Joillakin on selkeästi liikaa rahaa. Kävelimme Main-joen vartta ja nautimme syksyisestä tunnelmasta auringon paistaessa. Joen ylittävä silta on täynnä rakastuneiden parien kiinnittämiä lukkoja, romanttista :) Joen toisella rannalla on Sachsenhausenin alue, joka tunnetaan oikeastaan bilealueena, mutta joka osoittautui varsin kivaksi alueeksi lounastaa.
J & R:n Micci



Iltasella suuntasimme R:n ja hänen miesystävänsä D:n kanssa katsomaan asuntoa. Välittäjä oli vähän kummissaan siitä, että meitä oli kolme. Mitäs tuosta, Suomessa ei kaikille kuitenkaan riitä hyviä miehiä, joten on toki hyvä oppia jakamaan ;)

Ilta kuluikin pesuaineseosta valmistellessa ja vispatessa, R:n koirilla oli mahat vähän sekaisin...
Paikallinen apteekki @ Mainz

Seuraavana aamuna aikaisin saavuimme Maizin kaupunkiin, jota peitti kunnon sumukerros. Mainz on arviolta Tampereen kokoinen, vaikuttaa ehkä vähän isommalta, kun kaikki ei ole yhden kadun varressa. Mainz on sievä. Nättejä taloja, kävelykatua. Saksan tyyliin myös joka puolella on toinen toistaan houkuttelevampia leipomoita. Jätskibaareja on myös aivan tolkuton määrä. Sen sijaan ravintolatarjonta sucks. Saksalainen ruoka muutenkin on pelkkää rasvaista lihaa, joten mihinkään paikalliseen kuppilaan ei ole menemistä.

@ Mainz

Syksyinen Saksa on kuitenkin tosi kaunis. Vanhoja tai "vanhoja" rakennuksia siellä täällä ja syksyinen ruska värittää maisemaa. Puistoalueita ja joenvartta on joka puolella :) Kiertelimme keskustan nähtävyydet läpi ja istuimme iltapäivällä kahvittelemaan ja huvittamaan itseämme lähettelemällä kortteja työkavereille. Rakas A sai I <3 lederhosen (nahkahousut) kortin, johon oli perään lisätty & J & R ;)

Schloss Biebrich
Mainzista suuntasimme pikavisiitille Wiesbadenin Biebrichiin, jossa ihastelimme Schloss Biebrichiä kunnes D nouti meidät ja suunnistimme takaisin Hanauhun.

Kortti A:lle

Viimeisen kokonaisen päivän vietimme R:n ja koirien kanssa Hanaussa. Kiersimme puistoalueita ja vierailimme Phillipsrühessa katsomassa linnaa ja puistoa. Hanau on pieni ja sievä. Tosi pieni ja tosi sievä. Vähän kuin Kouvola, mutta sievempi. Kävimme myös paikallisessa eläinkodissa, joka oli karukokemus. Henkilökunta oli aavistuksen tylyä ja monet koirat olivat odottaneet omaa kotia jo vuosia. Kissoista, kaneista jne. puhumattakaan.

Viimeisenä päivänä kiersimme koirien kanssa puistossa ja suuntasimme Frankfurtiin shoppailemaan. Jo käsimatkatavaroiden painorajoitus rajotti tehtävää, mutta pientä kivaa tarttui mukaan. Kentällä jatkoin vielä shoppailua ennen lennon lähtöä ja lopputuloksena 6 kg käsimatkatavaroita oli melkein 17 kg.... En kuitenkaan jäänyt kiinni :) 


Loistava reissu, nyt jo ikävä R:ää! Saksa on ihana maa, tykkään aivan hurjasti.


4 kommenttia:

  1. Terve Johanna!
    Minä täällä suren, etten voi katsoa kunnon kuvia matkoistasi.
    Murheensa kullakin
    Seppo

    VastaaPoista
  2. Onnea tuoreelle maisterille!
    Seppo

    VastaaPoista
  3. Hyvää Uutta Vuotta!

    Tuli sinun kirjoituksesi ansiosta testattua illalla Nordic Courmet ja täytyy myöntää, että kyllä ne hyviltä maistuivat, kun muisti vain huuhdella hampaat Dupuy VSOP konjakilla.

    Uusia kirjoituksia odottaa Seppo

    VastaaPoista