maanantai 25. huhtikuuta 2011

Oslon jälkitunnelmia

Tarton reissu vaihtui lopulta parin päivän työreissuun Osloon!

Lauantaipäivä kului ruotsin (Skånen murre!), tanskan ja norjan kielisiä luentoja kuunnellessa. Suomalaiset valitettavasti puhuivat ruotsia tai englantia, vaikka toki reiluinta olisi ollut puhua suomea. Asioista kuitenkin pysyttiin suunnilleen kärryillä. Osa ajasta toki piirrettiin pilakuvia työkavereiden kanssa meille vartavasten jaettuun muistiinpanovihkoon.

Illalla vietettiin hotellilla iltaa porukalla illallisen ja ohjelman merkeissä, paikalla oli mm. koomikko, pari banaania ja oopperalaulaja. Osa joi enemmän, osa vähemmän ja osan puolesta oli välttämätöntä tuntea myötähäpeää. Onneksensa he tuskin muistavat tätä jälkeenpäin.

Sunnuntaina lentomme lähti vasta illalla, joten koko päivä oli vapaata aikaa tutustua Osloon. Lähdimmekin isommalla porukalla kiertämään kaupunkia, mutta hyvin pian erkanimme työ- ja opiskelukaverini R:n kanssa omille poluillemme. Kiersimme katsastamassa mm. oopperatalon, kaupungintalon, jossa jaetaan vuosittain Nobelin rauhanpalkinto, yliopiston, kansallisteatterin, Oslon vuonon, kuninkaanlinnan, Viegelandin patsaspuiston ja Holmenkollenin. Sää suosi: samaan aikaan kun Suomessa ei vielä ilman talvitakkia tullut astuttua ovesta ulos, ei Oslon keväisessä auringonpaisteessa tarvinnut takkia lainkaan!


Norjassa on aivan törkeän kallista. Oslo onkin valittu maailman kalleimmaksi kaupungiksi vuonna 2006. Esimerkiksi työkaverini Viegelandin patsaspuiston vierestä ostama take away -kahvi maksoi 5 €. Itse vaihdoin alunperin Norjan kruunuja vähän alle 20 eurolla (150 NOK) joista käytin lopulta 54 kruunua (metromatkat keskusta-Holmenkollen-keskusta). Firma maksoi niin taksin lentokentälle, lennot, junamatkat kuinmajoituksetkin. Lauantaina kahvit x 2, lounas, illallinen ja piikki auki illan, sunnuntaina aamiainen. Ensi vuonna Köpikseen!

Sitten vielä kuvasatoa Oslosta:

Oopperatalo

Kuninkaanlinna

Yliopisto

Viegelandin patsaspuisto

Holmenkollen

Elämän nurjiapuolia

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Uusia reissuja varattuna!

Lufthansalta löysin sattumalta lennot Helsinki-Caracas-Helsinki hintaan 255 €, joten eihän tilaisuutta voinut päästää käsistä! Nyt on siis varattuna parin viikon reissu Venezuelaan 23.10-8.11.2011! Lentoja lukuunottamatta matkasuunnitelmat ovat täysin auki. Tällä hetkellä houkuttavalta ajatukselta tuntuu ottaa Caracasista lento Ecuadorin puolelle Quitoon tai Guayaquiliin ja lähteä sieltä muutaman päivän risteilylle Galapagossaarille :) (mikä tietenkin tietää kohtuullisen törkeitä kustannuksia...). Toisella lomaviikolla voisi kenties hyödyntää majoitusta lomaosakkeen kautta ja suunnata joko Alankomaiden antilleille Arubaan tai Isla de Margaritalle. Jonkinlainen parin päivän reissu myös manner-Venezuelaan kiinnostaisi... (Angel falls!). Pois lähtiessä sitten päivä-pari Caracasissa. Onneksi on aikaa suunnitella ja kokemuksesta täytyy varautua siihen, että suunnitelma A tai B ei välttämättä toimi ja matkan varrella on kuitenkin keksittävä uusi.

Lisäksi varmistui reissu ensi vuoden tammikuulle 25.1-1.2.2012. Lähden biologiseurassa opintoretkeilemään Gran Canarialle eliömaantieteen merkeissä :) Majoitus on Las Palmasissa ja tilausbussilla liikumme ympäri saarta perehtyen mm. endeemisiin lajeihin ja niiden suojeluun sekä ihmisen vaikutukseen saarella. Retkikohteita ovat mm. ennallistettava laakerimetsä Los Tilos de Moyassa, Pinar de Tamadaban laaja mäntymetsä, Maspalomasin dyynit, saaren eteläosien laavamaiden puoliaavikot ja kasvitieteellinen puutarha Jardín Botaníco "Viera y Clavijo". Jee!

Suunnitteluasteella on myös työkavereiden kanssa reissu jonnekin päin Eurooppaa kiertämään autolla elo-syyskuussa. Tällä hetkellä Italian Toscanan alue vaikuttaa vahvalta ehdokkaalta!